" راه حل درختی " یا " Tree solution " که اصول آن توسط آقای پیتر هوف مبتکر فناوری گرواسیس ترویج میشود و تحقق آن از برنامه های دراز مدت ( Vision ) شرکت گرواسیس و بنیاد بین المللی تفنگداران سبز ( Green Muskteer Fundation ) میباشد الزاماتی دارد که با کمک آنها میتوان ضمن تحقق این رویای ارزشمند به حفظ محیط زیست طبیعی نیز کمک قابل توجهی نمود ، از جمله این امور اعمال شیوه های بی خاک ورزی در برنامه کشاورزی پایدار و انجام برنامه های ترسیب کربن ( Carbon Secostration ) میباشد.

در همین زمینه صلاح دانستیم تا دو کتاب ارزشمند از تالیفات مشترک آقای مهندس کیومرث صیادیان رئیس هیئت مدیره شرکت زیست فناوری سپهر باختر و آقای دکتر علی بهشتی آل اقا عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه را که توسط انتشارات دانشگاه رازی چاپ و توزیع گردیده است معرفی نماییم.

کتاب اول : بی خاک ورزی و چالشهای پیش رو

این کتاب به بررسی انواع روشهای خاک ورزی به ویژه شیوه های حفاظتی ( کم خاکورزی و بی خاکورزی ) می پردازد . بی خاکورزی یکی از روشهای مناسب برای افزایش ماده آلی خاکها ، کاهش آب مصرفی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است.

کتاب دوم : سامانه های کربن گیری

این کتاب به معرفی روشهای مختلف ترسیب کربن می پردازد . با اعمال این روشها با کمک گیاهان ، Co2 از آتمسفر جذب گردیده و بعد از تبدیل به زیست توده ( Bio Mass ) بخشی از آن در خاک ترسیب میشود. این کار نیز سبب افزایش ماده آلی خاک و کاهش گازهای گلخانه ای در آتمسفر خواهد شد.

مطالعه این دو کتاب را به همه عزیزان توصیه میکنیم.

 

" کاشت درخت تنها راه نجات "

بشر در طول دوهزار سال گذشته دو بیلیون هکتار بیابان تولید کرده است ( منبع : World Resource Institute ) در حال حاضر این منطقه که متاسفانه کشور عزیز ما ایران در قلب آن قرار دارد در بحران خشکسالی پیش رونده قرار داشته و فاقد منابع اب کافی است . پیشنهاد ما تبدیل این منطقه به زمین حاصلخیز است ، با استفاده از تکنولوژی گرواسیس ( کاشت درخت بدون استفاده از انرژی و آبیاری ).

 

تکنولوژی گرواسیس یک راه حل ارزان برای کاشت درخت در زمینهای پست و فرسوده است ، این روش تنها راه حل درختکاری بدون استفاده از انرژی و ابیاری است . این سیستم تاثیرات اقتصادی ، زیست محیطی و اجتماعی بزرگی را برای کشورهای در حال توسعه یا توسعه یافته نوید می دهد .

در طول دهه گذشته ( از سال 2003 ) شرکت گرواسیس به توسعه تکنولوژی و پیشبرد پروژه ها در بیش از 20 کشور بیابانی دنیا پرداخته است ( آرژانتین ، بحرین ، شیلی ، چین ، دبی ، اکوادور ، اتیوپی ، فرانسه ، هند ، اردن  ، کنیا ، لیبی ، عراق ، کویت ، مکزیک ، عمان ، قطر ، عربستان سعودی ، اسپانیا ، آمریکای شمالی .....) ازمایشات انجام شده با کاشت بیش از 300000 اصله از انواع درختان و درختچه های مثمر و غیر مثمر در مناطق بیابانی و کوهستانی این کشورها با درصد بقای 90 درصد ، قابلیت این تکنولوژی را برای همگان به اثبات رسانده است .

Template Design:Dima Group