شاید مقایسه یک روش آبیاری با سیستم گرواسیس در اصل صحیح نباشد چون ما از سیستم های آبیاری در جائی استفاده می نماییم که در آن یک منبع تامین آب وجود داشته باشد ولی توصیه اکید ما برای بکار گیری فناوری گرواسیس در زمینهای نامرغوب و فاقد آب است . ولی بی فایده ندیدیم که این دو روش را بی نیاز از نوع کاربری آنها از نظر هزینه ای مورد مقایسه قرار دهیم.

 

نیازمندیها سیستم آبیاری قطره ای سیستم گرواسیس
کیفیت و بهای زمین مرغوب و حاصلخیز با بالاترین قیمت منطقه ای هر نوع زمین با حداقل قیمت
 یا رایگان *
منبع تامین آب  چاه آب  ** نیازی ندارد
سیستم آب رسانی قطره ای *** فقط در سال اول از واتر باکس استفاده می شود
کود و سم فراوان  حداقل
انرژی ( برق ) ضرورت خرید انشعاب برق برای سیستم پمپاژ آب نیازی ندارد
میزان مصرف آب  ده ساله هر درخت  18000 - 15000 لیتر فقط 60 لیتر در روز کاشت نهال
هزینه در هر هکتار  15 - 12 میلیون تومان که هزینه های خرید یا حفر چاه آب یا حقآبه و انشعاب برق هم به آن اضافه میشود بابت خرید یک واتر باکس 130 هزار تومان هزینه میشود که با توجه به عمر ده ساله واتر باکس و امکان ده بار استفاده از آن بهای تمام شده به ازای هر درخت 13 هزار تومان و با احتساب 250 درخت در هکتار سه میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان خواهد بود

* اراضی نامرغوب در هر منطقه ای حداقل قیمت را داشته و در صورت استفاده از اراضی منابع طبیعی هزینه ای پرداخت نشده و فقط اجاره پرداخت میگردد .


** و ***  در روش گرواسیس فقط یکبار در زمان کاشت آبیاری انجام شده و ظرفی به نام واتر باکس به مدت یک سال بر روی نهال قرار داده میشود . در طول سال اول تامین آب مورد نیاز نهال بعهده واتر باکس بوده ولی از سال دوم واتر باکس از روی نهال برداشته شده و از آن برای کاشت نهالی دیگر استفاده خواهد شد و نهال اول از سال دوم ببعد هم به هیچ آبیاری نیاز نخواهد داشت.  
 
 

 

" کاشت درخت تنها راه نجات "

بشر در طول دوهزار سال گذشته دو بیلیون هکتار بیابان تولید کرده است ( منبع : World Resource Institute ) در حال حاضر این منطقه که متاسفانه کشور عزیز ما ایران در قلب آن قرار دارد در بحران خشکسالی پیش رونده قرار داشته و فاقد منابع اب کافی است . پیشنهاد ما تبدیل این منطقه به زمین حاصلخیز است ، با استفاده از تکنولوژی گرواسیس ( کاشت درخت بدون استفاده از انرژی و آبیاری ).

 

تکنولوژی گرواسیس یک راه حل ارزان برای کاشت درخت در زمینهای پست و فرسوده است ، این روش تنها راه حل درختکاری بدون استفاده از انرژی و ابیاری است . این سیستم تاثیرات اقتصادی ، زیست محیطی و اجتماعی بزرگی را برای کشورهای در حال توسعه یا توسعه یافته نوید می دهد .

در طول دهه گذشته ( از سال 2003 ) شرکت گرواسیس به توسعه تکنولوژی و پیشبرد پروژه ها در بیش از 20 کشور بیابانی دنیا پرداخته است ( آرژانتین ، بحرین ، شیلی ، چین ، دبی ، اکوادور ، اتیوپی ، فرانسه ، هند ، اردن  ، کنیا ، لیبی ، عراق ، کویت ، مکزیک ، عمان ، قطر ، عربستان سعودی ، اسپانیا ، آمریکای شمالی .....) ازمایشات انجام شده با کاشت بیش از 300000 اصله از انواع درختان و درختچه های مثمر و غیر مثمر در مناطق بیابانی و کوهستانی این کشورها با درصد بقای 90 درصد ، قابلیت این تکنولوژی را برای همگان به اثبات رسانده است .

Template Design:Dima Group